2012. március 13., kedd

Haider Ackermann

Haider Ackerman kiemelkedik a fiatal designerek közül és személy szerint az egyik nagy kedvencem, soha sem okoz csalódást, az anyag válsztás, a színek, a drapériák, az újraértelmezett ruhadarabok, egyedi formák és szabások teszik izgalmassá kollekcióit.
Ahogyan a színekkel és a formákkal, anyagokkal játszik, az egy  festőre emlékeztet, de az ahogyan próbál egyensúlyt tartani, hogy a művészi -elvont ruhadarabok megmaradjanak  a hordható kategóriában, teszik igazán zseniálissá kollekcióit.
Egy művész, aki a színek, anyagok, formák nyelvén keresztül szól hozzánk és köt össze két  teljesen különböző világot, Keletet és Nyugatot. A keleti világ szeretete és hatása jól észlelhető a kimonószerű ruháin, a selyem gyakori használatán, az ezeregy éjszaka világát idéző fátylakon és bő selyemnadrágokon, de ott van a másik kedvence a bőr, ami viszont vadságot és modernitást visz a kollekcióiba.
Ö maga kozmopolita, már gyerekkorában bejárta Afrika és Európa nagyrészét apjával és az ottszerzett érzések és tapasztalatok visszaköszönnek ruháiban. Dolgozott Galliano mellett , több híres tervező felfigyelt  már rá az első bemutatóit követően  és látta meg benne méltó utódját, többek közt például Karl Lagerfeld is.


                                                                2012-13 Ősz / Tél







                                                                 


                                                                  2012 Tavasz- Nyár











Forrás: Vogue.it



Sprng Summer 2012


1 megjegyzés:

Te mit gondolsz? Mond el a véleményed a témáról!